il mondo studio

A nyelvtanulásra sokan még mindig mumusként tekintenek. Az érettségi vagy a felvételi miatt kiszenvednek egy-két nyelvvizsgát, majd a tudás – folyamatos nyelvhasználat híján – kopni kezd. A nyelvtanulással töltött évekhez mérten néha egészen megdöbbentő a felejtés foka. Ha a tanulás pusztán muszáj-tantárgyként él a tanulóban, ha nem szereti az órákat, esetleg a tanárral sem szimpatizál, a nyelvtanulás inkább kín lesz számára, mint élmény. Évekre megakaszthatja.

Fontos a motiváltság és az, hogy milyen eszközöket hívunk segítségül a tanulásban. Az il mondo studio tanárai nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a tanuló igényeire szabják az órákat, illetve a számára leghatékonyabb és legegyszerűbb módszerekkel dolgozzanak.

Tanáraink

Eva

OLASZ: Vodenicsarov Éva 

Olasz tanulmányaimat a budapesti Veres Péter Gimnáziumban kezdtem majd a Külkereskedelmi Főiskolán folytattam ahol szakmai felsőfokú nyelvvizsgát tettem. Az olasz nyelv tanítását ezután kezdtem el majd pár év kihagyás után újból felelevenítettem s 2017-ben elindítottam az Il Mondo Nyelvstúdiót több régi és új kollégámmal együtt. Célunk hogy már kis korban szeressék meg a gyermekek az idegen nyelveket ill. a nehezebben tanuló diákok, felnőttek se mondjanak le egy idegen nyelv elsajátításáról. Óráinkon a beszédközpontúság és a kreatív tanítási módok kerülnek főként előtérbe. Ennek jegyében indítottuk el a SÉTÁLJ VELEM Angolul/Olaszul programunkat amikor is különféle helyszíneken adott élethelyzetben gyakoroljuk és tanuljuk az adott nyelvet.
A mai világban minél több nyelvet ismer valaki annál jobban boldogul az életben.

box képek 308

ANGOL: Vodenicsarov Vanda 

Általános iskolai tanulmányaimat a szentendrei Izbégi Általános Iskolában végeztem majd a váci Madách Imre Gimnázium olasz – angol tagozatán folytattam tanulmányaimat 5 éves képzésben ahol jelenleg is tanulok. A tavalyi évben angol nyelvből előrehozott érettségit tettem sikeresen és a középfokú nyelvvizsgát is megszereztem. Idén olasz nyelvből készülök minderre majd novemberben az angol emelt szintű érettségit szeretném minél jobb eredménnyel megszerezni. Édesanyám (Vodenicsarov Éva) 2017-ben elindított Il Mondo Nyelvstúdiójában a tavalyi évtől foglalkozom 7 – 10 éves gyermekekkel angol kezdő szinten ahol főként a nyelvtanulás élőbeszéd formáját, a játékosságot és a nyelvtani alapok minél jobb elsajátítását próbálom átadni a gyermekeknek.

Hadobás Gina - német

NÉMET: Bene Andrásné Hadobás Gina

7 éves korom óta tanulom a németet. 2006-ban emeltszintű érettségit tettem a nyelvből, majd egyetemi tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának germanisztika tagozatán folytattam. A későbbiekben több, mint egy évet dolgoztam egy osztrák anyacég magyarországi leányvállalatánál, ahol a német nyelv mindennapi használata volt kötelező. Ebből a munkából kifolyólag többször dolgoztam Ausztriában is, mely időszak szintén hozzásegített nyelvtudásom fejlesztéséhez.Az elmúlt néhány évben két kicsi gyermekemé volt a főszerep, viszont most már, mivel kicsit nagyobbacskák, szeretnék a nyelvtanításon keresztül ismét visszaállni a munka világába. Keress bátran, ha csak szeretnél a német nyelvből felzárkózni, ha szeretnéd magad szinten tartani, ha érettségizni vagy alap- és középfokú nyelv vizsgázni készülsz.

Gabi_0788

FINN: Reviczki Gabriella 

2000-ben végeztem a Debreceni Egyetemen magyar-finn szakos középiskolai tanárként. Már az egyetemi évek alatt is tanítottam finn nyelvet, azt követően pedig Budapesten az Ameropa Nyeliskolában és az UPM Kymmene nevű cégnél folytattam a tanítást. A finn nyelvvel napi szinten kapcsolatban vagyok, mivel a nyelvtanítás mellett idegenvezetéssel, tolmácsolással és fordítással is foglalkozom. Szenvedélyesen szeretem a finn nyelvet, a finn embereket, a finn kultúrát és Finnországot is

Gabriella fr

FRANCIA: Schütz Gabriella 

20 éve tanítok francia nyelvet gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Dolgoztam gimnáziumban diákokkal, és tanítottam a Michelin Hungaria nagyvállalatnál közép- és felsővezetőket, kezdő szinttől az üzleti szaknyelvig. Számos sikeres nyelvvizsga, érettségi van már a zsebemben, és egy tucat tanítványom dolgozik külföldön, francia nyelvterületen a mai napig. Három gyerekem megtanított a türelemre, és a fókuszált figyelemre. Rajongok a francia nyelvért, nincs olyan nap, hogy ne olvasnék, vagy hallgatnék francia nyelven bármit is. Emellett szenvedélyem az illatok világa, ez nem is meglepő francia tanárnőként. Mesterségem másik címere az újságírás, saját e-magazinom pedig az Aromatika magazin.Mit is mondhatnék még magamról, mint azt, amit Coco Chanel is megfogalmazott: “Ha olyan dolgot akarsz birtokolni, amid soha nem volt, olyan dolgokat kell megtenned érte, amiket sosem tettél!” Ha tehát nem csak a beszédcentrikusságot keresed, de a francia életérzést is szeretnéd érezni az órákon, legyél kezdő, haladó, vagy újrakezdő, akármilyen szinten is, én segíthetek neked, hogy a legtöbbet kihozd magadból, ha a francia nyelvről.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SPANYOL, ANGOL:

Dezséry-Szük Dorottya, angol és spanyol szakos nyelvtanár, okleveles szakfordító
Angol és spanyol szakos MA diplomám megszerzése óta
folyamatosan foglalkozom fordítással és nyelvoktatással.
Nyelvterületen több, mint négy évig éltem; az Egyesült Királyságban
töltöttem hosszabb időt, Spanyolországban kétszer tartózkodtam
ösztöndíjjal, egy évig angoltanárként dolgoztam az Inlingua Las
Palmas nyelviskolában, valamint Indonézia fővárosában,
Dzsakartában tanítottam nyelvet a Raffles International Christian
School gimnáziumában, ahol csoportokat készítettem fel az IGCSE vizsgára. Természetesen
mindkét esetben anyanyelvi környezetben és/vagy anyanyelviekkel dolgoztam együtt. Céges,
nyelviskolai környezetben, és magánórák formájában is tanítottam eddig, illetve az ECL
rendszerén keresztül vizsgáztattam angolból. Fordítással az egyetemi évek óta foglalkozom, a
PPKE fordítástechnikai és műfordítói szemináriumain, valamint az ELTE latin-amerikai
műfordítói programján vettem részt, és a Kodolányi Főiskolán szereztem angol nyelvi gazdasági
és társadalomtudományi szakfordítói diplomát.
Jelenleg egyéni vállalkozóként dolgozom a fent említett szakterületeken, szakfordítást,
szerkesztést, lektorálást és nyelvoktatást végzek személyesen vagy online.
Angol és spanyol nyelvoktatást egyéni és csoportos órák keretében is vállalok, a következő
tematikában:
általános nyelvtanfolyamok
üzleti nyelv, szaknyelv (pénzügy, jog) oktatása
felkészítés az alap-, közép-, és felsőfokú nyelvvizsgákra (ECL, TELC, DELE, Euro)
felkészítés a közép- és emelt szintű érettségire
korrepetálás iskolások számára
társalgási, szintentartó órák
céges órák
Az általános nyelvtanfolyamokon általam javasolt tankönyvsorozatok a teljesség igénye nélkül
(melyek számos segédanyaggal egészülnek ki egyéb kiadványokból):
English File 3rd. ed., Language Leader, Objective
Gente Hoy, Nuevo ELE, Cumbre